Kensington geniet tijdens hun thuiswedstrijd

Posted on Feb 27, 2011 under Concert Verslagen | No Comment

Bands: The Medics, Kensington
Lokatie: Tivoli de Helling, Utrecht
Datum: 24 februari 2011

Op donderdagavond is Tivoli de Helling uitverkocht. Het Utrechtse Kensington is daar verantwoordelijk voor. In het kader van hun ‘No Borders’ tour wordt de thuishaven vanzelfsprekend ook aangedaan. In het voorprogramma zien we het eveneens uit de Domstad afkomstige The Medics.

Buiten bij de deur van Tivoli de Helling staat een lange rij te wachten om de warme zaal binnen te mogen. Veel jeugdige fans worden op leeftijd gecontroleerd of ze wel of niet alcohol mogen kopen. Ook bij de garderobe is het erg druk.

The Medics beginnen vlak na half negen als iedereen binnen is. Het vijftal dat dansbare electro poprock speelt scoort de laatste tijd goede kritieken.

Met net een half uurtje is de speeltijd een beetje krap maar ze benutten de tijd goed.

Hun single “City” is inmiddels een hitje en het nummer doet het live vandaag ook erg goed bij het publiek. In de ombouwpauze krijgen we hem zelfs nog een keer te horen.

Bij het laatste nummer duikt gitarist Ricardo Jupijn nog even het publiek in. Zo wordt het energieke optreden leuk afgesloten.

The Medics zijn duidelijk op de goede weg. De dag na dit optreden tekenden de bandleden een platencontract bij PIAS. We gaan dus zeker nog van deze talentvolle groep horen.

Op Koninginnenacht (Stadhuisplein) en het Bevrijdingsfestival (Park Transwijk) zijn The Medics opnieuw live in Utrecht te zien.

Met Kensington is het sinds het uitbrengen van hun ‘Youth’ EP hard gegaan. De band is enorm gegroeid en het vorig jaar uitgebrachte albumdebuut “Borders” werd lovend ontvangen in de pers.

Gisteren stonden ze in een uitverkocht kleine zaal van Paradiso. Vandaag zijn er ook geen kaartjes meer over in Tivoli de Helling.

De band begint om half tien onder een oorverdovend gejuich van vooral jonge fans. Het is meteen duidelijk dat het vanaf de eerste tonen al niet meer fout kan gaan.

De vier bandleden genieten met een grijns van oor tot oor van de geweldige ontvangst in hun thuishaven. Voor het podium is het een kolkende massa. Er wordt enthousiast meegezongen met alle nummers.

Casper laat de fans weten dat het voelt als een avond dat alles op de goede plek valt. En zo is het ook. De triomf tocht brengt ons bijna alle nummers van het “Border” album. Bij de Kings of Leon cover “Pyro” gaan de gloeilampen aan die onder meer aan de microfoonstandaards hangen.

Kensington speelt een strakke set. De hippe Britpop wordt vlekkeloos gespeeld in een hoog tempo. Zonder een moment te verslappen eindigen ze groots met hun hit “Youth”.

Een toegift kan niet uitblijven. Met “The Heart Of It” en “I Was Too Scared” komt er een eind aan een heerlijk optreden. Zowel voor de band als het publiek heeft genoten. Enig minpuntje is dat het een beetje kort was. Net binnen het uur is Kensington uitgespeeld.

Na afloop is er in de vorm van Pop-O-Matic een afterparty in de Spiegelbar van Tivoli aan de Oude Gracht. Tot teleurstelling van vele jonge fans is deze dansavond alleen voor 18 jaar en ouder. Voor velen rest niets anders om de kroeg op te zoeken of huiswaarts te keren.

 

 

The MedicsWebsiteMySpaceHyvesFacebookTwitter

 

 

KensingtonWebsiteMySpaceHyvesFacebookTwitter

 

EuroClix

 

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes